Renée van der Nat

Promovenda
 

Renée van der Nat werkt aan een PhD over journalistieke interactieve multimediale verhalen. Het onderzoek richt zich op de relatie tussen makers, gebruikers en technologie in de producties, tijdens het productieproces en tijdens het gebruik. De PhD wordt naar verwachting in 2020 afgerond.

Sinds haar master Journalistiek en Nieuwe Media (Universiteit Leiden) doet Renée van der Nat al onderzoek naar de ontwikkelingen rondom nieuwe vertelvormen in de journalistiek. Hierbij combineert zij inzichten uit mediastudies, human-computerscience, en narratologie, met traditionele aanpakken uit journalism studies. De interesse in een geesteswetenschappelijke benadering komt voort uit haar master Nieuwe Media en Digitale Cultuur (Universiteit Utrecht).

Renée van der Nat werkt sinds 2015 voor JournalismLab, en heeft onder andere meegewerkt aan onderzoek naar de nieuwswaarde van datavisualisaties, curatie van journalistieke content, en de stand van de nieuwsmedia. Naast haar werk als onderzoeker is Renée van der Nat docent bij de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

Laatste nieuwsberichten