Banner SvJ-prijsuitreiking programma

Journalist en regisseur Els van Driel over ‘een kwestie van perspectief’ op SvJ-prijsuitreiking

Op 17 mei vindt de SvJ-prijsuitreiking plaats. Dan maken de juryleden bekend welke student de €1000,- wint voor de beste journalistieke productie én welke eerste- en tweedejaars studenten de beste producties van hun jaar hebben gemaakt. Tijdens de middag spreekt journalist en regisseur Els van Driel over ‘Een kwestie van perspectief’.

Tijdens de prijsuitreiking bespreekt Van Driel (o.a. van De Asielzoekmachine, De Deal, De Locker en Mensjesrechten) wat het belang is van de keuze van je perspectief in het verhaal, met name over gevoelige onderwerpen als migratie, en waar je dat vervolgens vertelt.

SvJ-prijsuitreiking

Datum: 17 mei 2018
Locatie: Bolognalaan 101, ruimte 1.065

12.45 – Inloop
13.00 – Opening (Directeur Hans de Clercq en opleidingsmanager Loeki Abram)

13.15 – Uitreiking Eerstejaarsprijs (door juryleden Kevin Hijne en Tom van Marrewijk)
13.30 – Uitreiking Tweedejaarsprijs (door juryleden Anneliese Bergman van Sanoma en Paul van der Lugt van RTV Utrecht)

13.45 – Keynote door Els van Driel ‘Een kwestie van perspectief’
14.30 – Uitreiking SvJ-prijs (onder leiding van juryvoorzitter Peter Schrurs)
14.55 – Afsluiting en koffie en thee in de foyer

Om 15.30 start in dezelfde ruimte het bonusprogramma georganiseerd door studievereniging LEF.

Vanaf 16.30 kun je aansluiten voor een borrel in Stef’s

Alle studenten van de School voor Journalistiek kunnen hun werk insturen voor de SvJ-prijs. Dit jaar zijn er speciale prijzen voor eerste- en tweedejaarsstudenten. De deadline is 15 april 23.59u.

Bio

Els van Driel presenteert op prijsuitreiking School voor JournalistiekEls van Driel (1976) begon na haar studie kunstgeschiedenis & theologie in 2001 als redacteur bij omroep IKON, waar ze uitgroeide tot allround mediamaker. Ze zette o.a. de prijswinnende jeugddocumentaireserie Mensjesrechten op en ging in 2016 freelancen. Ze was mede-initiatiefnemer van het transmediale project de Asielzoekmachine (winnaar Directors NL awards en nominatie Gouden Kalf), regisseerde de documentaire De Deal (over 2 jaar EU-Turkije deal) en nam het initiatief voor de jongerendocumentaire webserie De Locker voor de Human. Ze richtte ook stichting Monocle productions op die producties faciliteert op het gebied van mensenrechten en ter bevordering van humaniteit.

Auteurs