SvJ-prijs: juryleden en prijzen bekend! Wat staat er op het spel?

Ben jij een student aan de School voor Journalistiek (SvJ) en heb jij in 2017 een mooie journalistieke productie gemaakt? Wacht dan niet langer en zend je productie in voor de SvJ-Prijs! Dit jaar zijn er ook aparte prijzen voor eerste- en tweedejaars studenten. Je kunt je productie nog inzenden tot 15 april, 23.59 uur.

De SvJ-prijs
Ieder jaar reiken J-lab en de SvJ €1000,- uit voor de beste journalistieke productie gemaakt door studenten. De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury. Voor deze prijs kun je hier je werk insturen.

De vakjury, bestaand uit: voorzitter Peter Schrurs (oud-directeur van de SvJ en de VPRO), Daphne Lammers (RTL Nieuws), Erwin Blom (medeoprichter Fast Moving Targets), Sandra Schuurhof (Hart van Nederland), Mark Miserus (de Volkskrant) en de winnaars van vorig jaar Ilan Hoekstra en Wieke Esschendal, zullen vanaf 15 april alle inzendingen doorspitten op zoek naar de beste, mooiste of meest ingrijpende journalistieke productie. Op donderdag 17 mei wordt bekend gemaakt welke productie de €1000,- wint.

Ilan Hoekstra en Wieke Esschendal wonnen vorig jaar de SvJ-prijs met hun productie Madame de Berry. Bekijk hier alle winnaars van afgelopen jaren.

Eerstejaarsprijs
Door de komst van het nieuwe curriculum aan de SvJ wordt er nu ook speciale eerstejaarsprijs uitgereikt. Voor de eerstejaarsprijs kiest iedere klas onder leiding van hun HR de beste productie van hun lokale nieuwssite van afgelopen jaar. De jury, bestaand uit bovenbouw student Kevin Hijne en alumnus Tom van Marrewijk, beoordelen wie kans maakt op een MoJo (mobile journalist) kit t.w.v. €100,-. De gekozen productie kan naar j-lab@hu.nl verzonden worden o.v.v ‘eerstejaarsprijs’, met je naam, titel, de link naar de productie, je klas en HR en de aanleiding voor de productie.

Tweedejaarsprijs
Dit jaar is voor het eerst ook een speciale tweedejaarsprijs. Anneliese Bergman (Sanoma) en Paul van der Lugt (algemeen directeur RTV Utrecht) zullen de inzendingen bekijken en beoordelen wie kans maakt op een MoJo kit t.w.v. €100,-. Iedere tweedejaarsstudent kan een productie inzenden via j-lab@hu.nl o.v.v. ‘tweedejaarsprijs’ met je naam, de titel, en motivatie voor het maken van deze productie.

Voorbeeld MoJo kit, via Flickr.

We vinden het belangrijk dat het werk van de studenten wordt beoordeeld door journalisten die van de SvJ zijn afgestudeerd. Zij weten immers het beste of het werk voldoet aan de eisen in het veld. Naast dat de juryleden kijken met het oog van vakmannen en –vrouwen, kunnen de studenten kennis maken met de journalisten uit het vak en hun netwerk uitbreiden.

Auteurs