Gezocht: podcastluisteraars

UPDATE (18 december 2019): het onderzoek zal vanaf januari worden voortgezet. Zodra er weer data beschikbaar zijn voor nieuwe groepsgesprekken zal dit op deze site worden vermeld. Bij interesse mail naar Eline.Huiberts@hu.nl.

Het lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie (JournalismLab) aan de Hogeschool Utrecht voert momenteel een onderzoek uit naar luisteraars van podcasts. Dit wordt gedaan in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Voor dit onderzoek wordt gezocht naar geïnteresseerde en enthousiaste luisteraars die tijdens een groepsgesprek over podcasts willen praten. Help jij ons?

Over het onderzoek:

Luister je naar podcasts? Welke podcasts vind je leuk? Wat maakt de ene podcast leuker om naar te luisteren dan de andere? Wanneer luister je naar podcasts? Al deze vragen en meer worden besproken tijdens dit onderzoek. Door met luisteraars van podcasts te praten kunnen we meer zicht te krijgen in wie naar podcasts luistert en waarom. De mening van elke podcastluisteraar telt!

De groepsgesprekken duren maximaal een uur en vinden plaats op een nog nader te bepalen locatie en tijd.

Over het lectoraat:

Het lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie vindt het belangrijk om het publiek te betrekken bij haar onderzoek. Het lectoraat doet onderzoek naar kwaliteitsjournalistiek in de context van de digitale wereld en samenleving. In dat onderzoek heeft het vooral aandacht voor de nieuwste trends en ontwikkelingen in het medialandschap. Daarbij is steeds weer de vraag wat de impact van vernieuwende journalistiek op de Nederlandse samenleving kan zijn. Zo ook wat betreft postcasts.

Contact:

Eline Huiberts (onderzoeker)

 

Over Journalismlab

Onderzoek in de context van de digitale wereld

Het lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie (JournalismLab) doet aan de hand van diverse thema’s praktijkgericht onderzoek. Hierbij kijken we naar de wederkerigheid tussen drie journalistieke processen: productie, inhoud en effect.

Deel dit artikel:

Lees meer

Thema's

Research &
automatisering

De veranderende researchpraktijk en de rol van AI

Belevenis-
journalistiek

Digitale storytelling en het effect op de consument

Nieuws-
consumptie

Verschillende vormen van nieuws en het effect ervan

Innovatie
in onderwijs

Journalistiekonderwijs in een veranderende wereld

Lokale
journalistiek

Ontwikkelingen op het gebied van lokale media

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Journalismlab en alle ontwikkelingen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.