Mark Miserus, de Volkskrant, jury,svj-prijs 2016

Volkskrantjournalist Mark Miserus neemt plaats in jury SvJ-prijs 2016

Mark Miserus neem dit jaar plaats in de jury van onze jaarlijkse talentprijs, de SvJ-prijs. Miserus is chef sport bij de Volkrant, maar vooral ook onderzoeksjournalist. In maart won hij een Tegel voor het spraakmakende interview met FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

De rest van de jury bestaat uit Peter Schrurs, Sandra Schuurhof, Daphne Lammers, Erwin Blom en Gino Kleisen.

SvJ- Prijs 2016
Heb jij tijdens het schooljaar van 2015 een productie gemaakt die deze jury gaat verpletteren? Je kunt nog tot 22 april jouw productie inzenden! De genomineerden en de winnaar worden 19 mei bekend gemaakt.

Waar kennen we ze van?
Wij vinden het belangrijk dat jullie werk wordt beoordeeld door journalisten die hier op school zijn afgestudeerd. Niet alleen bekijken zij jouw werk met het oog van vakmannen en -vrouwen, dit is voor jou ook een goede kans om te netwerken. Weet jij de jury te verpletteren met jouw productie?

Peter Schrurs is de voorzitter van de jury. Als oud-directeur van onze school weet hij als geen ander hoe het is hier op school opgeleid te worden tot journalist. Daarnaast is hij ook directeur geweest bij de VPRO, en heeft hij een zetel in de Raad van Cultuur.

Sandra Schuurhof ken je wellicht als presentatrice van Hart van Nederland. Na haar afstuderen hier op school, lachte haar een succesvolle tv-carrière tegemoet. Ze begon bij RTL5, heeft in de VS gewerkt voor Veronica, presenteerde ook voor RTL4 en staat bekend als Royalty-deskundige.

Daphne Lammers presenteert naast het RTL Nieuws ook Editie NL. Lammers begon haar carrière als verslaggever bij het Leidsch Dagblad, maar maakte als snel de overstap naar RTL waar ze zich van verslaggever tot presentatrice ontwikkelde.

Erwin Blom loopt als mede-eigenaar van Fast Moving Targets, voorop als het gaat om innovatie in de media. Hij was jarenlang hoofd nieuwe media en innovatie bij de VPRO en is vaak de eerste die digitale mogelijkheden ziet en toepast.

Mark Miserus won in 2016 een Tegel voor zijn spraakmakende interview met FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Na een carrière bij regionale dagbladen als regio- en sportverslaggever, maakt hij in 2004 de overstap naar de Volkskrant.

Gino Kleisen won vorige jaar de SvJ-prijs met een indringende fotorapportage ‘Afghaanse vluchtelingen in Iran’

Auteurs