Te veel Journalistiek bij KRO-NCRV: “Altijd Wat” sneuvelt

Na ruim vier jaar zal op dinsdag 16 december de laatste Altijd Wat uitgezonden worden. De ‘eigenzinnige’ actualiteitenrubriek was wekelijks te zien op NPO 2. In 2012 was er bijvoorbeeld een item te zien over regio-journalistiek met o.a. lector Piet Bakker.

Altijd Wat zal in 2015 samen met Brandpunt verder gaan onder een ‘andere naam, met andere gezichten, een andere mix van verhalen’ volgens een bericht op hun Facebookpagina. Altijd Wat geeft aan dat het niet hun eigen keuze was. De NPO zou een samenvoeging met Brandpunt hebben afgedwongen omdat de KRO-NCRV na de fusie in januari van dit jaar te veel journalistieke reportagerubrieken zouden maken. Vorig jaar gaf de NPO 2 zendercoördinator Gijs van Beuzekom op de Volkskrantsite aan een fusie niet te willen forceren.

Gelukkig verdwijnt Altijd Wat niet helemaal. De Altijd Wat Monitor krijgt volgend jaar namelijk een heel eigen programma met drie uitzendingen per maand op de zondagavond. Teun van de Keuken zal het gezicht worden van het journalistieke crowdsource-programma dat maatschappelijke misstanden aan de kaak wil stellen.

Auteurs