Kiki de Bruin

Docent onderzoeker
 

Kiki de Bruin (1993) studeerde in 2016  af van de master Communicatie- en Informatiewetenschappen richting Journalistiek aan de VU Amsterdam. Daarvoor heeft ze de bachelor Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg Rusland afgerond.

Na haar afstuderen was Kiki werkzaam bij uitgeverij De Persgroep als projectmanager. Ze heeft daar marktonderzoek gedaan en een interne kennisbibliotheek opgericht. Sinds maart 2017 is Kiki onderzoeker bij JournalismLab. Daarnaast werkte ze als freelance redacteur bij verschillende media (o.a. internetredactie de Volkskrant, AD Utrechts Nieuwsblad).

Als journalism researcher is Kiki geïnteresseerd in de invloed van digitalisering op de journalistiek en haar functies. Hoe kun je onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek bewaken in dit digitale tijdperk? Met die reden heeft ze tijdens haar master onderzoek gedaan naar de digitale krant (e-paper), met als doel de ervaring van de digitale krant in kaart te brengen en deze ervaring mogelijk te kunnen optimaliseren.

Bij het lectoraat is Kiki onderzoeker bij het tweejarig onderzoeksproject ‘Immersieve Journalistiek en het Betrokken Publiek’, waarbij de impact en de journalistieke waarde van immersieve technieken (virtual reality, augmented reality, 360-video) in de journalistiek wordt onderzocht. Daarnaast verzorgd ze de communicatie van het lectoraat, werkt ze mee aan verschillende onderzoeksprojecten en is ze docent aan de School voor Journalistiek.

Laatste nieuwsberichten