SAVE THE DATE: 11 januari Open college van Piet Bakker

Op donderdag 11 januari 2018 zal Piet Bakker een open college geven over Journalistiek in de haarvaten (de journalist als nerd en netwerker) en aansluitend het gesprek aan gaan met Pieter Broertjes, oud-hoofdredacteur van de Volkskrant en Bart Brouwers, hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

In februari 2018 gaat Piet Bakker met pensioen. Als lector journalistiek aan de Hogeschool Utrecht heeft hij zich de afgelopen tien jaar ingezet voor praktijkgericht onderzoek naar journalistiek van hoge kwaliteit. Hij heeft in de jaren vele publicaties, lezingen en presentaties tijdens zowel wetenschappelijke congressen, als voor de journalistieke beroepspraktijk en het journalistieke onderwijs, verzorgd. Als adviseur trad Piet Bakker veelvuldig op voor zowel binnenlandse als buitenlandse mediaorganisaties. En niet onbelangrijk, hij is ook altijd actief gebleven als journalist.

Op 11 januari zal hij ter afsluiting een open college geven gevolgd door een verdiepend gesprek met Pieter Broertjes en Bart Brouwers en uiteraard een borrel. Nadere informatie over plaats en tijd zullen volgen.

Auteurs