Nujij 2.0 – NU.nl: geen comments maar content

Eén van de meest succesvolle Nederlandse nieuws-comment-pagina’s stopt ermee. Nujij gaat dicht in de huidige vorm.

Vanaf 13 september is er NUjij 2.0, volgens NU.nl “wordt het eenvoudig voor lezers om tekst, foto of video bij te dragen.”

Je mening delen doe je voortaan maar elders. Voor de vaste briefschrijvers een forse tegenvaller, de laatste reacties op nujij over deze innovatie maken duidelijk dat de community er niet blij mee is: “mag ik bedanken”, “laat NUJIJ in stand”, “Niet iedere verandering is een verbetering”, “Ik ben in ieder geval weg als NUjij verdwijnt”.

nu-jij

 

Maar het was ook vooral een community die het leuk met elkaar had, vast klanten, die duizenden keren reageerden, 200, 5000, 8000, 15.000 keer, het was geen uitzondering, “een buurthuis” noemde één van de nujij’ers het zelf.

NU.nl wil geen buurthuis zijn. Er blijft een knop naar NUjij. Je kan NUjij herkennen aan het plus-icoontje.

nujij-20-zo-werkt-nieuwe-lezersfunctie

 

Het plus-icoontje staat bij alle artikelen. Met die knop kan je de redactie een tip sturen en eventuele fouten melden, een foto of video insturen of je kan de camera openen om op dat moment een foto of video te maken en die na afloop direct op te sturen.

Het is ook mogelijk om via NUlive een livestream op te zetten. De livestream komt dan direct binnen op de redactie en kan live gezet worden op NU.nl (microfoon aansluiten, camera horizontaal houden).

Auteurs

2 opmerkingen

  • Ik ben er niet rauwig om
    als je de onderbuik zag die daar geleegd werd, is het misschien wel goed dat deze mensen weer onder hun digitale steen terugkruipen.
    vooral als het om “bepaalde” zaken ging (lees alles dat niet blank en nederlands was) was de ene na de andere reactie “verwijderd door de redactie”
    en als je zag wat ze nog lieten staan deed je het ergste vermoeden wat de inhoud van de verwijderde berichten was.

    • Ik snap dit niet. Ik zag duizende reacties dagelijks en nu gaat het weg. Het enige platform die je gebruikt eerlijk je mening te kunnen geven is weg. Nou, ik ook. Nu is het centuur