Nominatie RAAK-Award 2014 voor Every Picture

Every Picture Tells a Story is genomineerd voor de RAAK-award 2014. Met de prijs van €10.000 wil het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (onderdeel van NWO) praktijkgericht onderzoek in de spotlights zetten en de bekendheid van het onderzoek aan hogescholen verbreden.

De jury bekijkt onder andere of de onderzoeksprojecten voor structurele en duurzame verandering zorgen in de praktijk (mkb/publieke sector) en het onderwijs. Binnenkort wordt bepaald welke drie Raak-projecten op het podium mogen komen tijdens het Sia-congres op 27 november. Daar zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Beslisboom
Met de lancering van de beslisboom die op het eindcongres van 4 september levert het EPTaS project volgens Karin Schwandt van Schwandt Infographics een belangrijke bijdrage aan het verbeteren en versnellen van het overleg tussen opdrachtgever en designbureau. “Het voorkomt een hoop misverstanden. Je begrijpt sneller waar de klant heen wil en het verbetert het onderling begrip’, aldus Schwandt.

Ook andere ontwerpbureaus als In60seconds en De argumentenfabriek zien in de beslisboom een bruikbaar instrument om het overleg met de klant te stroomlijnen.

Downloaden
Wie ook met de beslisboom wil werken of wil uitzoeken hoe de beslisboom kan helpen om betere infographics te maken kan hem hier downloaden: De Beslisboom

Infograpicfabriek
Naast de beslisboom brengt EPTaS ook de Infographicfabriek uit. Een visualisatie die laat zien wie je nodig hebt voor het laten maken van specifieke visualisaties. En ook die kun je downloaden: De Infographicfabriek

Deze twee tools komen voort uit de inzichten vanuit de de casestudies naar samenwerking bij het maakproces van infographics. Het samenwerkingsmodel dat als basis dient is uitgebreid beschreven in verschillende wetenschappelijke artikelen.

SIA_logo

Auteurs