Mediahuis-deal voor TMG rond: 55% aandelen binnen

Het gezamenlijk bod van het Belgische Mediahuis en VP Exploitatie (Van Puijenbroek) op TMG is succesvol geweest. 55% van totaal aantal uitstaande aandelen TMG zijn “gecommitteerd” volgens een persbericht dat de beide bieders uitbrachten.

Het doel van de overname is de “ondernemingen van Mediahuis en TMG te combineren.”

Op 14 december 2016 boden Mediahuis en VP Exploitatie € 5,25 per aandeel. Dat was 51% meer dan de slotkoers van TMG. 

Mediahuis en VP Exploitatie hebben in onherroepelijke toezeggingen van TMG-aandeelhouders Delta Lloyd (7,3% van de aandelen) en Navitas (familie Zeeman, 6,7%). VP Exploitatie had al een belang van 41,3% in TMG. Hiermee is 55% van de aandelen in handen van de nieuwe eigenaren. 

“Daarnaast heeft een aantal aandeelhouders steun uitgesproken voor het voorstel, zoals in de eerste aankondiging al werd vermeld.” schrijven de bieders.

Mediahuis en VP Exploitatie gaan voor 8 maart een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM).

Als Mediahuis TMG van de beurs wil hebben is 95% van de stemmen nodig volgens DFT die ook meldt dat CEO Van der Snoek vandaag toegaf dat er wel degelijk gesprekken tussen Mediahuis en TMG zijn geweest, dinsdag ontkende hij dat nog.

Auteurs

Een reactie

  • Jacques Peters

    Een kwestie van tijd.
    Daarna gaat het Belgische Mediahuis door naar Leeuwarden….