EPTaS genomineerd voor Raak-award 2014

Het project Every Picture Tells a Story van de Hogeschool Utrecht is genomineerd voor de RAAK-award 2014. Met de prijs van €10.000 wil het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoe SIA praktijkgericht onderzoek in de spotlights zetten en de bekendheid van het onderzoek aan hogescholen verbreden.

De jury bekijkt onder andere of de onderzoeksprojecten voor structurele en duurzame verandering zorgen in de praktijk (mkb/publieke sector) en het onderwijs.

Beslisboom

Met de lancering van de beslisboom die op het congres Visualis IT op 4 september levert het EPTaS project volgens Karin Schwandt van Schwandt Infographics een belangrijke bijdrage aan het verbeteren en versnellen van het overleg tussen opdrachtgever en designbureau. “Het voorkomt een hoop misverstanden. Je begrijpt sneller waar de klant heen wil en het verbetert het onderling begrip’, aldus Schwandt.

Ook andere ontwerpbureaus als In60seconds en De argumentenfabriek zien in de beslisboom een bruikbaar instrument om het overleg met de klant te stroomlijnen.

Downloaden

Wie ook met de beslisboom wil werken of wil uitzoeken hoe de beslisboom kan helpen om betere infographics te maken kan hem hier downloaden: https://www.journalismlab.nl/wp-content/uploads/2014/09/Beslisboom-EveryPictureTellsAStory.pdf

Infograpicfabriek

Naast de beslisboom brengt EPTaS ook de Infographicfabriek uit. Een visualisatie die laat zien wie je nodig hebt voor het laten maken van specifieke visualisaties. En ook die kun je downloaden: https://www.journalismlab.nl/wp-content/uploads/2014/09/Infogaphicfabriek-EveryPictureTellsaStory.pdf

Auteurs