Debat: Op TV of roemloos ten onder

De tafel van Pauw & Witteman is volgens politici en journalisten minstens zo invloedrijk als de Tweede Kamer. Een constatering die vele vragen oproept. Zijn Kamerdebatten verworden tot generale repetities voor een optreden in talkshows? Is het een zegen voor de democratie dat politici voortdurend op tv zijn? Of laten ze zich verleiden tot een versimpeling van hun boodschap?

De Rode Hoed organiseert in samenwerking met Uitgeverij Balans een debat naar aanleiding van het boek Op TV of roemloos ten onder (van Margalith Kleijwegt en Max van Weezel) op zondag 24 november van 16.00 – 17.30 uur in De Rode Hoed in Amsterdam.

Voorzitter van de discussie is Gerdi Verbeet (oud-voorzitter van de Tweede Kamer). Aan het panel nemen deel: Hans Hillen (oud-minister van Defensie), Khadija Arib (eerste vice-voorzitter Tweede Kamer), Mei Li Vos (Tweede Kamerlid PvdA), Jesse Klaver (Tweede Kamerlid GroenLinks), Frits Wester (Haags redacteur RTL Nieuws), Dominique van der Heyde (Haags redacteur NOS Journaal), Sheila Sitalsing (columnist Volkskrant), Stieni Bosma (redacteur Pauw & Witteman), Joost Vullings (Haags redacteur Radio 1 Journaal/Met het oog op morgen).

Studenten journalistiek kunnen toegangskaartjes met 50% korting kopen: 5 euro in plaats van 10 euro. Als je er zondag bij wilt zijn, moet je vóór vrijdag aanstaande een mail sturen (met je naam) aan info@uitgeverijbalans.nl.

Denk alvast over het volgens jou meest opmerkelijke politieke TV-fragment.

Auteurs