AaaaaahT5

Daar zit je dan tussen 11 directeuren, commissarissen, hoofdredacteuren, wethouders, raadsleden, voorzitters en gedeputeerden om het dozijn vol te maken. In het ultra korte itempje (24 seconden) zijn alleen Robert Zaal (Directeur RTV N-H) en ik (externe deskundige) te zien. Je hoort niemand maar mijn lichaamstaal zegt genoeg.

Hoe kan de vierde (!) fusiepoging tussen het noodlijdende AT5 en RTV Noord-Holland toch mislukt zijn? Hoe vaak zal AT5 nog terugkomen met een verzoek om extra geld? Hoeveel gaat het gemeente kosten? En wiens schuld is het eigenlijk?

Die laatste vraag leek te overheersen op de hoorzitting van 25 november. Het was zwartepieten met als belangrijkste kandidaat wethouder Carolien Gehrels.

Maar iedereen in het gezelschap heeft wel een beetje boter op het hoofd. AT5 wil wel fuseren maar toch eigen baas blijven, RTV N-H wil precies het omgekeerde. De gemeente wil AT5 wel maar daar weinig geld voor uittrekken. Ondertussen bestoken alle betrokkenen elkaar met rapporten van dure consultancy bureaus (waar kennelijk wel geld voor is).

Auteurs