AaaaaahT5

Daar zit je dan tussen 11 directeuren, commissarissen, hoofdredacteuren, wethouders, raadsleden, voorzitters en gedeputeerden om het dozijn vol te maken. In het ultra korte itempje (24 seconden) zijn alleen Robert Zaal (Directeur RTV N-H) en ik (externe deskundige) te zien. Je hoort niemand maar mijn lichaamstaal zegt genoeg.

Hoe kan de vierde (!) fusiepoging tussen het noodlijdende AT5 en RTV Noord-Holland toch mislukt zijn? Hoe vaak zal AT5 nog terugkomen met een verzoek om extra geld? Hoeveel gaat het gemeente kosten? En wiens schuld is het eigenlijk?

Die laatste vraag leek te overheersen op de hoorzitting van 25 november. Het was zwartepieten met als belangrijkste kandidaat wethouder Carolien Gehrels.

Maar iedereen in het gezelschap heeft wel een beetje boter op het hoofd. AT5 wil wel fuseren maar toch eigen baas blijven, RTV N-H wil precies het omgekeerde. De gemeente wil AT5 wel maar daar weinig geld voor uittrekken. Ondertussen bestoken alle betrokkenen elkaar met rapporten van dure consultancy bureaus (waar kennelijk wel geld voor is).

MEER OVER

About Journalismlab

Research group Journalism in Digital Transition of the University of Applied Sciences Utrecht

Het lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie (JournalismLab) doet aan de hand van diverse thema’s praktijkgericht onderzoek. Hierbij kijken we naar de wederkerigheid tussen drie journalistieke processen: productie, inhoud en effect.

Deel dit artikel:

Read more

Thema's

Research &
automation

changing research practices and the role of AI

Engaged
journalism

Digital storytelling and the role of the public

News
consumption

Different forms of news and the effect of it

Innovation
in education

Journalism education in digital transition

Local
journalism

Developments in local journalism

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Journalismlab en alle ontwikkelingen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.