What app?

Moeilijke keuze. De NRC Reader app gaat €1,79 per week kosten. Voor De Nieuwe Pers app gaat Jan Jaap Heij  €4,49 per maand vragen.

Je kan bij DNP ook voor €1,79 per maand één journalist kopen (en dan maar hopen dat die niet toevallig de griep krijgt). Voor die prijs is bijvoorbeeld Arnold Karskens helemaal van jou.

De NRC app bevat maar een beperkt aantal artikelen (een dozijn in de beta-versie die ik zag) vanuit de gedachte dat de druk-bezette lezer behoefte heeft aan selectie. Het is een selectie uit NRC en nrc.next. De app wordt maar één keer per dag ververst, dus geen breaking nieuws – dat haal je maar elders.

Als de app succesvol is, komen er meer apps: opinie (met alle columns) en één over boeken.

Op De Nieuwe Reporter een recensie van de DNP-app (met flimpje) (van iCulture) die voorlopig alleen voor iPhone en iPad geschikt is.

Hieronder een screenshot van de betaalpagina van DNP.

Ik gooi er komende week maar eens €6,28 tegenaan en hou u op de hoogte.

 

 

 

Auteurs

4 opmerkingen

 • Fijn, hoef ik het niet te doen, had precies hetzelfde idee. 🙂 Vind het nu al vreemd dat zowel NRC als DNP op iOS launchen trouwens.

 • Net DNP geïnstalleerd. Was vanmorgen eerst uit de lucht. Is dat een fail of juist een teken van groot succes?.

  NRC Reader komt “in de loop van de middag” volgens mijn contacten aldaar.

  DNP is dus deels gratis, deels betaald (of helemaal. of per journalist).

  IK snap IOS wel. iPad is beste betaal-platform. Als ik door de trein loop (en dat doe ik vaak) zie ik dat dat platform echt domineert. Ik zie ook meer mensen dan vroeger een krant of tijdschrift lezen, alhoewel mailen en boekenlezen overheerst bij de gebruikers die ik zie.

 • Maar je zult met me eens zijn dat er in de trein toch veel meer mensen met een Android telefoon rondlopen dan met een tablet? En betalen is een ding, lezen doe je toch vaker en dan is aanwezigheid op de juiste devices toch leidend. Lijkt me.

 • Ik tel geen telefoons, moet ik over mensen heen gaan buigen en de hoesjes van hun telefoon gaan halen, lijkt me geen goed plan.

  Maar ook als het zo is, de iPad (tablets in het algemeen) is volgens mij een beter betaal-platform (op je tablet lees je, op je gsm check je dingen), dus voor DNP-content is iP{ad niet zo gek.