nieuwspoort, den haag, nieuwsmedia, stimuleringsfonds voor de journalistiek, school voor journalitiek, hogeschool utrecht

Wat is de stand van de journalistiek?

De komst van Blendle, de opmars van de Belgen en veranderingen bij de NPO, 2014 is een bewogen jaar voor de journalistiek. Maar hoe ziet het journalistieke landschap anno 2014 er eigenlijk uit? Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en de Hogeschool Utrecht hebben cijfers en verhalen verzameld die De Stand van de Nieuwsmedia in Nederland weergeven. Op 10 december wordt dit gepresenteerd in Nieuwspoort Den Haag.

In navolging van The State of the News Media, van het Amerikaanse onderzoekscentrum PEW, schetst De Stand van de Nieuwsmedia een samenhangend beeld van het Nederlandse journalistieke landschap. Veel data over journalistiek, zoals oplagen, kijkcijfers en werkgelegenheidscijfers, zijn vaak al openbaar, maar verspreid over diverse rapporten en databases. De Stand van de Nieuwsmedia brengt deze cijfers op een overzichtelijke manier samen op een website en in een krant.

De cijfers worden ondersteund door analyses en verhalen kenmerkend voor 2014. Zoals het verhaal van de Belgen die ondertussen bijna al onze kranten in handen hebben, dat van Blendle, waardoor nu eindelijk een levensvatbaar online verdienmodel binnen handbereik lijkt en staatsecretaris Dekker die aankondigt dat de NPO een nieuwe koers gaat varen. Daarnaast geven mediawoordvoerders van diverse politieke partijen hun visie op het journalistieke landschap en hoe hun partij de toekomst ziet.

Mis niks en volg De Stand van de Nieuwsmedia vandaag al via NieuwsStand

Praktische informatie

Datum: 10 december
Ontvangst: 10:00 uur
Aanvang: 10:30 uur
Locatie: Nieuwspoort Den Haag

Auteurs