Twee maal “het nieuwe neuken” in de Volkskrant

Curieuze rectificatie in Volkskrant. Het ‘sex’-magazine zou vorige week een ‘werkversie’ hebben gepubliceerd van Wim de Jong’s verhaal over Het Nieuwe Neuken.

Wim de Jong – de seksueel geobsedeerde midlifecrisis-specialist van de krant – gaf in het VK Magazine bron A. vier kinderen, in de gecorrigeerde webversie was dat er eentje minder. (bronbescherming?)

tantraseks
Bron A. heeft kennelijk talrijke veranderingen aangebracht die niet in de uiteindelijke versie zijn verwerkt. Waar “neuken” stond, had “tantrisch vrijen” moeten staan, “een robbertje gevorderde tantraseks” is veranderd in “een optioneel onderdeel van hun TNT-lesprogramma, bedoeld om jaloezie en onzekerheid uit te bannen”.

In De Jong’s eerste versie werd er “van bed naar bed gehopt”. In de tweede versie staan “TNT’ers in nauw contact met elkaar en worden er regelmatig ook workshops georganiseerd waarin ze zich seksueel en spiritueel verder ontwikkelen en naar nieuwe levels kunnen doorgroeien.”

crazy
Ook bron Alex Vartman heeft kennelijk zijn suggesties niet verwerkt gezien, origineel was hij getrouwd met “een meisje dat even sexy als crazy was”, nu gaat het om een “gestrand huwelijk”. In het magazine vraagt Vartman nog 5.000 dollar voor sexsessies (van onder andere rockster Bono), in de webversie zijn deze details verdwenen.

Als Vartman eerst maar drie woorden zegt: “Fuck, fuck, fuck”, is dat nu: “Check with the pussy/cock, check with the heart’.” Subtiel.

Ook organisatie TNT heeft ingegrepen, De Jong meldt eerst dat je over “geld moet beschikken” om tot fase 2 te worden toegelaten, nu heet het: “Voorwaarde om deel te nemen aan niveau twee is wel dat je voor deelname geschikt wordt geacht door het TNT-team, waarbij je hoger dan een 6 moet scoren om toegelaten te worden voor level 2.” (niet subtiel, hier worden/werden we belazerd)

braken
Verderop is Mama G veranderd in “Mrs. Chi”, die huilt van dankbaarheid; in de vorige versie braakte ze er ook nog bij.

De “voorbindlullen en zwepen” zijn in versie 2 gesneuveld terwijl ook vormingscentrum Meeuwenveen niet meer genoemd wordt (het is nu een “accomodatiecentrum”).

Merkwaardig is ook het toegevoegd kader in de nieuwe versie, waarin lezers de hele cursus wordt uitgelegd. Een PR-eis van TNT waarop De Jong is ingegaan?

inkijkje
En zo gaat het maar door… dankzij de rectificatie is er extra aandacht op gevestigd maar weten we niet wat er gebeurde: was het een fout van De Jong of van de redactie? In ieder geval een mooi inkijkje in de praktijk van het interview, de afspraken die je kennelijk moet maken en de manier waarop het toch nog mis kan gaan. O ja, en oppassen met die De Jong dus….

De bijgewerkte versie staat op de website van de Volkskrant. De oude versie is in het magazine van vorige week te lezen.

Dit artikel verscheen eerder op Piet Bakker Leest de Krant en op De Nieuwe Reporter.

 

Auteurs