Toolkit voor journalisten: 33 tips

Zijn er te weinig tools voor journalisten? Nee, er zijn er te veel. De Journalisten Toolkit probeert wat orde in de chaos te scheppen door er 33 op een rijtje te zetten. Volgens hen zelf “de ultieme lijst van digitale tools voor de moderne journalist”.

De Journalisten-toolkit is “een gecureerde lijst met de digitale hulpmiddelen die je absoluut niet mag missen als journalist.”

De tools en diensten bij ingedeeld in de categorieën Online Branding (o.a. Revue, Journa en Medium), Content Creatie (o.a. FilmicPro, Reblr en BigVU), Research (o.a. Pocket, Evernote en Hunter), Data (o.a. Data Wrapper, Google Public Data Explorer en Juxtapose) en Overig. Bij elke tool is beschreven waarom het relevant kan zijn voor journalisten.

De Toolkit is opgezet door Stef Gallé en Martijn de Kuijper van online newsletter tool Revue (disclosure: die gebruiken we zelf) en digitaal platform voor journalisten Journa, in samenwerking met De Coöperatie. De drie bedrijven organiseren op 5 juli ook een meetup over journalistiek en technologie.

Auteurs