The Challenge: Reinventing Journalism

Op 1 september 2013 gaat voor de tweede keer The Challenge: Reinventing Journalism van start, de wedstrijd voor jonge (afgestudeerde) ondernemende journalisten.

Teams van maximaal drie personen kunnen tot 1 november hun vernieuwende, journalistieke idee via persinnovatie.nl indienen en maken dan kans om gedurende de maanden januari tot en met maart 2014 masterclasses te volgen over business modelling, interaction design, datajournalistiek, internetjournalistiek, pitchen, e.d.

Doordat de uitwerking van de ideeën tussentijds wordt beoordeeld, blijven er uiteindelijk 8 à 10 finalisten over die hun idee zullen pitchen voor ons bestuur, experts van de masterclasses en andere genodigden.

De teams die er het beste in slagen hun idee uit te werken en te presenteren, ontvangen een startsubsidie van maximaal 20.000 euro. De beste drie worden bovendien genomineerd voor de Toekomstprijs, een van de prijzen die eind maart tijdens de jaarlijkse Tegel-uitreiking wordt toegekend. (bron: Stimuleringsfonds voor de Pers)

Meer informatie op persinnovatie.nl/challenge.

 

Auteurs