SvJ studenten op bezoek bij Defensie voor #IWD (pop-up)

Studenten van de SvJ hebben weer meegedaan aan een internationaal Pop-Up Newsroom project. Dit keer was het thema Internationale Vrouwendag. Alleen met smartphone deden ze verslag, dit jaar bij de vrouwen van Defensie.

De verhalen waren te volgen via de hasthtags #IWD2016 en popupnewsUSOJ. Van alle deelnemers (7 scholen, 5 landen) zijn de verhalen nu terug te lezen op popupnewsroom.net.

De School voor Journalistiek in Utrecht voert met docenten van de school van journalistiek van de California State University en NewCastle University de projectredactie over Pop-Up Newsroom, en doet onderzoek naar nieuwe vormen van journalistiek onderwijs. De studenten van de SvJ doen nu voor de vijfde keer mee. De ander scholen die deze keer meedoen zijn onder meer de American University Of Bulgaria, Coventry University (GB) en de Rafik Hariri University (Libanon).

Onderwijs

Als onderwijsproject biedt de Pop-Up Newsroom aan studenten een kans om nieuwe vormen van journalistieke productie te onderzoeken. Het combineert een oefening in klassieke journalistieke vaardigheden zoals het herkennen van nieuws, het functioneel interviewen en het vinden van bronnen, met de moderne journaliste praktijk waarin de nieuwsgaring sneller gaat, over diverse (sociale media) kanalen wordt verspreid en de betrokkenheid van de verslaggever soms zichtbaarder mag zijn.

Auteurs