SvJ studenten op bezoek bij Defensie voor #IWD (pop-up)

Studenten van de SvJ hebben weer meegedaan aan een internationaal Pop-Up Newsroom project. Dit keer was het thema Internationale Vrouwendag. Alleen met smartphone deden ze verslag, dit jaar bij de vrouwen van Defensie.

De verhalen waren te volgen via de hasthtags #IWD2016 en popupnewsUSOJ. Van alle deelnemers (7 scholen, 5 landen) zijn de verhalen nu terug te lezen op popupnewsroom.net.

De School voor Journalistiek in Utrecht voert met docenten van de school van journalistiek van de California State University en NewCastle University de projectredactie over Pop-Up Newsroom, en doet onderzoek naar nieuwe vormen van journalistiek onderwijs. De studenten van de SvJ doen nu voor de vijfde keer mee. De ander scholen die deze keer meedoen zijn onder meer de American University Of Bulgaria, Coventry University (GB) en de Rafik Hariri University (Libanon).

Onderwijs

Als onderwijsproject biedt de Pop-Up Newsroom aan studenten een kans om nieuwe vormen van journalistieke productie te onderzoeken. Het combineert een oefening in klassieke journalistieke vaardigheden zoals het herkennen van nieuws, het functioneel interviewen en het vinden van bronnen, met de moderne journaliste praktijk waarin de nieuwsgaring sneller gaat, over diverse (sociale media) kanalen wordt verspreid en de betrokkenheid van de verslaggever soms zichtbaarder mag zijn.

MEER OVER

Over Journalismlab

Onderzoek in de context van de digitale wereld

Het lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie (JournalismLab) doet aan de hand van diverse thema’s praktijkgericht onderzoek. Hierbij kijken we naar de wederkerigheid tussen drie journalistieke processen: productie, inhoud en effect.

Deel dit artikel:

Lees meer

Thema's

Research &
automatisering

De veranderende researchpraktijk en de rol van AI

Belevenis-
journalistiek

Digitale storytelling en het effect op de consument

Nieuws-
consumptie

Verschillende vormen van nieuws en het effect ervan

Innovatie
in onderwijs

Journalistiekonderwijs in een veranderende wereld

Lokale
journalistiek

Ontwikkelingen op het gebied van lokale media

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Journalismlab en alle ontwikkelingen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.