Stuur je beste Podcast, Storytelling, Opinie, Onderzoek, Datajournalistiek of Vlog in

De jaarlijkse prijzen voor de beste internetjournalistiek komen er weer aan. Journalisten en media kunnen tot 1 juli 2017 hun online producties voor de VOJN Awards inzenden.

De categorieën voor 2017 zijn: Podcast, Online Storytelling, Opinie, Onderzoeksjournalistiek, Datajournalistiek en Vlogs (nieuw, i.p.v. Interview).

De Awards van de Vereniging van Online Journalisten Nederland (VOJN) is aan de 4e editie toe. Tijdens de vorige editie, in 2016, gingen de prijzen onder meer naar De Correspondent, de Volkskrant en NOS op 3. Er waren 184 inzendingen: een record.

Inzendingen kunnen via een speciaal online formulier worden aangemeld.

De jury bestaat uit Frederique de Jong (ex-presentator Radio 1 Journaal), Piet Bakker (Lector Massamedia en Digitalisering aan de Hogeschool Utrecht), Hella Hueck (presentator bij RTL), Tobias van der Valk (freelance journalist en vlog-trainer), Monic Slingerland (Chef Opinie Trouw) en Stephan Okhuijsen (Datagraver).

Begin oktober worden de prijzen uitgereikt onthuld tijdens de VOJN Awardshow.

De journalistieke productie moet primair gemaakt zijn voor online verspreiding en gepubliceerd zijn tussen 1 juli 2016 en 1 juli 2017. Elke journalist of ieder medium mag voor elke categorie meerdere producties inzenden. De enige uitzondering hierop is de categorie podcast. Hier is het maximum één aflevering per medium of reeks.

Auteurs