Werk! Studenten gezocht voor Utrechts onderzoek

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek gaat dit najaar onderzoek doen naar de informatievoorziening in grote steden. En ook in Utrecht. Daarvoor zoeken ze studenten voor de periode half augustus tot half november. Het zou gaan om ongeveer 2 á 3 dagen werk met een piek (3-4 dagen) in de tweede helft van september t/m oktober.

Het gaat om codeerwerk voor een inhoudsanalyse en het beschrijven van een aantal nieuwsgebeurtenissen. Voor het project zoeken 3e- of 4e-jaars studenten (of pas afgestudeerde freelancers) “die verder kijken dan hun neus lang is”. De vergoeding komt ongeveer neer op 10 euro per uur (netto).

Het onderzoek: hoe ziet het nieuwsecosteem van een grote stad erui: wie zijn de spelers, welk nieuws brengen zij en op welke platformen wordt het nieuws als eerste gebracht? Laten traditionele nieuwsmedia – als gevolg van het ineenstorten van de advertentiemarkt en aanhoudende bezuinigingen – gaten in de nieuwsvoorziening vallen? Slagen nieuwe initiatieven (lokale nieuwsblogs, ‘burgerjournalisten’, hyperlocals) erin dit gat te dichten? En welke rol spelen social media –accounts van zowel media als niet-media – eigenlijk binnen de nieuwsvoorziening over grote steden?

Interesse? Stuur een mail aan Quint Kik van het Stimuleringsfonds: QuintKik@svdj.nl.

Auteurs