School voor Journalistiek Utrecht zoekt ervaren docenten Journalistiek

In september is de School voor Journalistiek Utrecht in het eerste jaar gestart met een volledig nieuw ontwikkeld curriculum. Al vanaf hun eerste dag gaan de studenten ‘werkend’ leren om ze voor te bereiden op de beroepspraktijk. De komende jaren wordt het curriculum volledig vernieuwd.

Een vaste baan bij een grote mediaredactie is geen vanzelfsprekendheid meer na het afstuderen. Tijdens de studie wordt daarom nog meer de nadruk gelegd op zelfstandig, multimediaal en creatief publiceren. Onderzoeksvaardigheden, kennis op het gebied van data-journalistiek en design moeten in de praktijk worden gebracht.

Yael de Haan, docent/onderzoeker en projectleider van de werkgroep die het nieuwe curriculum heeft ontwikkeld:

“In het nieuwe curriculum staan vanaf jaar 1 publicabele journalistieke producties centraal. Studenten worden begeleid in het produceren van crossmediale producties waarin veel aandacht is voor het gebruik van data researchtechnieken, innovatieve visuele verhaaltechnieken en het stimuleren van een creatieve, ondernemende mind-set.”

Directeur Hans de Clercq:

“We zijn op zoek naar nieuwe collega’s: mensen uit de journalistieke wereld die er zin in hebben om te helpen een nieuwe generatie van collega’s op te leiden. We zijn trots op onze studenten. Soms een tikje eigenwijs maar vooral ook bevlogen, ondernemend en creatief. Het overgrote deel vindt dan ook na het afstuderen een baan in de wereld van media en journalistiek. En vaak zijn ze al aan de slag nog voor ze een diploma hebben.”

De School voor Journalistiek zoekt ervaren docenten journalistiek in het bezit van een masterdiploma die willen bijdragen aan het opleiden van een nieuwe generatie collega’s. We zijn in het bijzonder op zoek naar data- en beeldjournalisten.

Heb je actuele ervaring op het gebied van research, praktijkgericht onderzoek, data-journalistiek, visualisaties, beeldredactie, design, multimedia, mojo/camjo, TV of radio? Stuur dan een cv en motivatiebrief naar Barbara Krijtenburg. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Hendrien van de Weert of Peter Mul.

Je kunt reageren tot 30 november 2016.

Auteurs