Pop-Up Newsroom trekt vandaag door Nederland

Studenten van de SvJ mediumredactie J.lab doen vandaag mee aan het internationale Pop-Up Newsroom project. Zeven scholen voor journalistiek van over de hele wereld produceren nieuwsitems van de straat. Hun enige gereedschappen zijn hun nieuwsgierigheid, een smartphone en zoveel mogelijk soorten van publicatie-apps.

Het Pop-Up Newsroom project loopt 5 en 6 november en heeft als thema’s vluchtelingen en mensenrechten. De 20 studenten werken in twee teams met ieder een student-hoofdredacteur. Rapportages zullen vanuit heel Nederland komen. Alle berichtgeving vandaag en morgen vanuit de diverse landen zijn te volgen via de hasthtags #refugeespopup en #humanrightspopup, en worden automatisch verzameld op popupnewsroom.net.

De School voor Journalistiek in Utrecht voert met docenten van de school van journalistiek van de California State University en NewCastle University de projectredactie over Pop-Up Newsroom, en doet onderzoek naar nieuwe vormen van journalistiek onderwijs. De studenten van de SvJ doen nu voor de vierde keer mee. De ander scholen die deze keer meedoen zijn: American University Of Bulgaria, Asian College Of Journalism (India), Coventry University (UK), Newcastle University (UK) en de Rafik Hariri University (Lebanon).

Auteurs