Online voetbal-magazine De Staantribune, nr. 1 gratis online

Jack van Gelder en Marco van Basten in kekke Cruijff-sportkleding, de supporter van Hearts of Midlothian, stadionfoto’s uit Luxemburg en België, het LSD-voetbalshirt van Bochum uit 1986, de Opel Kadett van Fred Rutten, een interview met Utrechter Joop van Maurik, Griekse namen van voetbalclubs …

Het nieuwe (deze week gelanceerd) voetbalmagazine De Staantribune – over voetbalcultuur – staat er vol mee: de achterkant, de onderkant en de andere kant van het voetbal.

Geen wedstrijdverslagen of voorbeschouwingen maar veel historie (retro, interviews, achtergronden), onverwachte inkijkjes (verlaten stadions) en zaken die je niet snel ergens anders leest, behalve een uitgebreide prijsvergelijking (een seizoenkaart Telstar is goedkoper dan een shirt van Ajax) bijvoorbeeld ook een verhaal over het nationale elftal van Eritrea dat in Gorinchem is neergestreken.

 

Screen Shot 2014-12-07 at 11.31.03

 

Het eerste nummer bevat ook een interview met Khalid Sinouh en een overzicht van de ultra-korte en weinig succesvolle Belgische carrieres van Gijp, Gaak, van Marwijk, Advocaat en Kraay jr.

 

Screen Shot 2014-12-07 at 11.38.04

 

Het eerste nummer is gratis online gezet (lees het hier), daarna wil hoofdredacteur Jim Holterhuës naar een betaald model, en het liefst in print. Betalen voor kwaliteitsjournalistiek, wen er alvast maar aan…

De Staantribune is ook op Facebook, Twitter en Instagram te vinden.

Auteurs