NRC Reader krijgt broertje

NRC’s Peter Vandermeersch heeft al diverse keren een hint gegeven dat de Reader meerdere versies zou kunnen krijgen: waarom geen Reader voor kunst, cultuur, columns, sport of boeken?

Het wordt dus “Opinie & Debat“. Vandermeersch legt op zijn redactieblog uit hoe die eruit gaat zien: “Zes dagen per week stelt de opinieredactie van NRC een editie samen met de beste en meest geruchtmakende opiniestukken en columns.”

De ‘regular’ Reader is al op meer dan 100.000 iPads en iPhones gezet – hoeveel keer er gedownload wordt is niet openbaar – en dat heeft NRC Media geïnspireerd tot een nieuwe versie.

De gewone reader heeft maar zeven tot acht artikelen, en juist die beperkte hoeveelheid maakt het tot een aangename innovatie. Je kan hem gewoon uitlezen zonder dat je het idee hebt dat hij nog niet “uit” is. Geen updates.

Ook slim is het model om content te delen: dat kan, maar je moet je wel registreren zodat NRC weet wie je bent. Je geld of je leven (privacy) dus.

Met de nieuwe betaalde longread, de zaterdag-next, de Amsterdamse editie en het nieuwe design zit NRC nu op gemiddeld één innovatie per week. Knap.

opinie-480x360

Auteurs