NL Awards

Uitreiking van de prijzen voor de beste producties van regionale omroepen. Piet Bakker zat in de jury. Ook modereert hij een workshop over “Zijn we te braaf?”

De workshop staat gepland tijdens de ROOS Dagen op woensdag 25 maart van 14.00 – 15.30 uur. De locatie is Hotel De Heerlickheijd, Staringlaan 1 3852 LA Ermelo.

Is het geoorloofd om een toyboy in te zetten om burgemeester Onno Hoes te ontmaskeren of gaat dit over de grens? Onthul je de namen van daders van een misdrijf om ze sneller te kunnen vinden of blijf je initialen gebruiken?

Journalistieke dilemma’s waar iedere redactie mee te maken heeft. Wat breng je wel, wat niet?

Maar het gaat verder dan dat: wat doe je met je bronnen, moeten het altijd twee zijn of durf je op een bron te vertrouwen en maak je een differentiatie tussen radio, tv en internet?

Bern Opdenacker van L1, Janko van Sloten van Omroep Gelderland, Joris Gerritsen van Omroep Brabant en Peter Nieuwstraten van RTV Rijnmond komen met voorbeelden en treden daarover met elkaar in het strijdperk.

Scheidsrechter is Piet Bakker van de Hogeschool Utrecht.

 

MEER OVER

Over Journalismlab

Onderzoek in de context van de digitale wereld

Het lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie (JournalismLab) doet aan de hand van diverse thema’s praktijkgericht onderzoek. Hierbij kijken we naar de wederkerigheid tussen drie journalistieke processen: productie, inhoud en effect.

Deel dit artikel:

Lees meer

Thema's

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Journalismlab en alle ontwikkelingen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.