Minor EMD in herziening en nieuwe blog Kuitenbrouwer

Waarschuwingen voor..., ja waarvoor?

Waarschuwingen voor..., ja waarvoor?

Vanmiddag een goede bespreking gehad met de (bijna voltallige) staf van de Minor EMD, oftewel de Minor Informatievisualisatie Every Picture Tells a Story, die van jl september tot en met januari voor het eerst heeft gedraaid. Het gemiddelde rapportcijfer dat de studenten ons gaven lag rond de zevenenhalf. Met de goede voornemens uit de groep wordt dat nog wel een acht!

Horizontale en verticale afstemming van theorie- en praktijkvakken, sterkere banden met het beroepsveld en de koppeling aan het Research Project Every Picture Tells a Story gaan de minor volgend jaar nog interessanter maken.

Eén van de voornemens is om ons gebied nadrukkelijk breed te maken: Informatievisualisatie reikt van information design (gebruiksaanwijzingen, bewegwijzering) via infographics (cartografische, technische en statistisch-grafische informatie) tot aan datavisualisatie (de verbeelding van grote hoeveelheden gegevens uit spreadsheets of databases) en omvat zowel statische als dynamische en interactieve producten.

Een wens van mij is om onze aandacht van het gebied ook ‘menselijk’ te maken; oog te hebben voor hen die we willen informeren, empoweren misschien wel met onze informatie.

Dit bracht me op het idee van ‘Everybody Tells Stories with Pictures’. Dat is een blog geworden waarop voorbeelden komen van hoe mensen verhaaltjes, mededelingen, aanwijzingen doen met plaatjes. Dit is het adres

Auteurs