Facebook Live, NUlive en Periscope: livestreaming highlights

Heb je onlangs nog een livestream gekeken? Of zelf een livestream opgezet? Als je antwoord ‘nee’ is ben je niet de enige. Facebook Live gooit het daarom over een andere boeg en gaat internetsterren betalen om te streamen. Ondertussen keken er wel bijna 40.000 mensen naar de livestream van NU.nl op dag 3 van de Nijmeegse Vierdaagse. En Periscope introduceerde een nieuw kanaal: Editors’ Picks.

FACEBOOK LIVE – WAAR IS DE MASSA?

De CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, is zelf gek op livestreamen en maakt graag gebruik van zijn eigen Facebook Live tool. Terwijl Zuckerberg heel zeker weet dat livestreamen een grote toekomst heeft laten de enorme aantallen streamers en kijkers op zich wachten. In dit artikel uit Business Insider staat een interessant stuk over de gebruikersdata (niet afkomstig van Facebook zelf) met onder andere de conclusie dat afgelopen juni er minder livestreams waren dan in mei.

There were actually slightly fewer live-streamed videos in June than there were in May, and the number of accounts live broadcasting increased by only 40,000 from May to June, versus 115,000 between April and May – Business Insider, July 23 2016

Facebook gooit het over een andere boeg en heeft internetsterren aangeschreven om betaald te livestreamen.

 

VIA NULIVE DE VIERDAAGSE VOLGEN

NU.nl deed het vorig jaar ook al en nu weer: de Nijmeegse Vierdaagse livestreamen. Op 21 juli, de derde en zwaarste dag voor de lopers, kwamen er via de NUlive app 180 streams binnen. Er waren 23 unieke iPhone streamers en tussen de 15-20 Android streamers die ruim 10 uur aan videomateriaal verstuurden. Er waren bijna 40.000 kijkers op het live YouTube kanaal. Is dat veel? Vergeleken met de livestream vorig jaar: absoluut. Was het leuk om naar te kijken? Oordeel zelf en bekijk hier de live beelden van dag 4 of  een compilatie.

 

PERISCOPE EDITORS’ PICKS

Yes! Eindelijk! Iedere Periscope kijker mag een gat in de lucht springen: er is nu een Editors’ Picks kanaal. Hiermee kan je unieke, speciale, opvallende momenten makkelijk terug vinden. Heel fijn. Ga eerst naar uitzendingen zoeken door op het vergrootglas te klikken in de app. Tussen genres zoals ‘eten’, ‘reizen’, en ‘nieuws’ staat nu ook Editors’ Picks. Het redactieteam van Periscope plaatst hier alle pareltjes. Hadden ze veel eerder al moeten doen! En was het je ook al opgevallen dat er nu een soort autoplay is en de video’s zichzelf automatisch afspelen? Nee? Dat kan, niet alle versies hebben de optie al.

 

 

 

 

 

 

 

 

Auteurs