Journalistiek op Facebook

Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen binnen Journalism Studies kun je natuurlijk zelf alle websites afgaan of je abonneren op onze twitterlijst (of je maakt er zelf eentje). Maar goed, misschien vind je Twitter helemaal niets, en zelf alle website afstruinen duurt een eeuwigheid en daar heb je geen tijd voor. Naast de J-Lab Facebook-pagina, kun je ook deze pagina’s liken, en het nieuws stroomt je tijdlijn in. Wij hebben de meest actieve en interessante voor je uitgezocht.

Nieman Journalism Lab is een Amerikaans onderzoeksbureau dat zich richt op de veranderingen in en toekomst van de journalistiek. Heel veel artikelen over hoe nieuwe media de journalistiek verandert.

Reuters Institute for the Study of Journalism plaatst veel artikelen die relevant zijn voor journalisten, en dus niet alleen voor onderzoekers. Als je op hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkeling in de journalistiek is dit een prima bron.

Journalism Studies is de pagina van de Universiteit van Cardiff. Heel veel posts over onderzoek, nieuwe wetenschappelijke artikelen en boeken. Voor de echte onderzoeksnerds!

Youth Journalism International is een netwerk dat tienerjournalisten, -fotografen en -kunstenaars met elkaar elkaar in contact brengt. Pluspuntje is dat deze pagina zich richt op de hele wereld en niet alleen de VS.

Auteurs