Onze junior-onderzoek Renée stopt er na twee jaar mee. Met ingang van 1 februari gaat zij promoveren, dus zoeken wij een nieuwe onderzoeker die (bijna?) net zo goed is als Renée (of zelfs nog beter?).
Renée heeft de afgelopen jaren onder andere onderzoek gedaan naar data-visualisaties, mediagebruik van jongeren, de prijzen van media, paywalls, journalistieke curatie en storytelling. Daarnaast schreef ze artikelen over Facebook, Buzzfeed, longreads, Mindshakes, Google NewsLab, Instant Articles, journalistieke online tools en verificatie. Ook organiseerde ze bijeenkomsten over infographics en mediagebruik en de uitreiking van de jaarlijkse SvJ-prijs. Ze zorgde daarnaast voor een redesign van de website van het lectoraat.
De werkzaamheden
Als Junior Onderzoeker doe je onderzoek naar journalistiek en media. Het centrale thema van het lectoraat is de vraag hoe kwaliteitsjournalistiek in stand gehouden kan worden in een grotendeels digitale mediaomgeving. Je organiseert in- en externe bijeenkomsten van het lectoraat, je assisteert bij onderzoek en de publicatie daarvan, je coördineert de inzet van studenten-assistenten, je onderhoudt de website en volgt het onderzoek op het gebied van journalistiek en media, ook internationaal. Er is daarnaast ruimte voor het opzetten van eigen onderzoek.
Binnen de Hogeschool Utrecht wordt onderzoek uitgevoerd in samenwerking met media, uitgevers, docenten, journalisten en studenten.
Jouw profiel
Je hebt een relevante opleiding op masterniveau binnen het domein van media en journalistiek. Daarnaast heb je ervaring met praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek. Je bent zelfstandig maar ook goed in staat om te samenwerken en anderen te enthousiasmeren voor het onderzoek. Daarnaast ben je accuraat, enthousiast, betrouwbaar, loyaal en resultaatgericht. Je bent goed op de hoogte is van de ontwikkelingen in het vakgebied.
Over de werkplek
Het lectoraat bestaat uit ongeveer 10 onderzoekers die parttime onderzoek doen op het gebied van journalism studies en biedt studenten, docenten en collega’s uit het werkveld de mogelijkheid om te participeren in onderzoek.
Jouw arbeidsvoorwaarden
Je krijgt een contract met een omvang van 0,6 fte, in eerste instantie voor de duur van een jaar (D4).
Medewerkers van de HU behouden hun rechtspositie; detachering is daarbij een optie. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal € 2638,45 en maximaal € 3994,25 (schaal 10).
Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3% (“13e maand”). Wij hebben daarnaast uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Verder is er keuze tussen een korte werkweek of meer verlof bij een langere werkweek en is er flexibiliteit in werktijden.
Wij hebben ten slotte een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals ons fietsplan en kortingen bij onder andere verzekeringen, software en sportfaciliteiten.
Solliciteren
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan per mail of telefonisch contact op met Piet Bakker, bereikbaar per mail (piet.bakker@hu.nl).
Meer informatie over – Werken bij – Hogeschool Utrecht is verder te vinden op www.hu.nl > werken bij HU. Het algemene functieprofiel onderzoeker in opleiding kun je vinden op www.hu.nl onder de rubriek werken bij Hu > Onderwijs.
Je kunt tot en met 9 januari 2017 aanstaande uitsluitend online solliciteren.