iPad-app voor Wegener/MGL

 

Betaald op alle digitale platformen beloofde Mecom (Wegener/MGL). De gratis mobiele apps zullen betaalde premium versies krijgen en de crappy iPad app zal vervangen worden door een meer gelikte uitvoering.

Hoe die eruit ziet weten we niet, maar een reële optie is dat Mecom niet voor elke uitgever een app laat ontwikkelen. In dit geval zou de app van hun Deense krant Berlingske wel eens de trend kunnen zetten: inderdaad gelikt, snel, en met veel opties (dank @janjaaph voor tip).

Welingelichte kringen tijdens het Uitverkoop in de Regio debat gister in Utrecht bevestigden dat deze app ook voor de Nederlandse titels komt. De belangrijkste verandering is dat er een echte regio-app van gemaakt wordt, nu ligt de nadruk teveel op nationaal en internationaal nieuws.

De eerste 30 dagen is de app gratis, daarna ook voor abonnees van Berlingske, niet-abonnees kunnen vervolgens een abonnement nemen.

De app lijkt niet op een traditionele krant. Er zijn weliswaar secties (binnenland, tech, sport, cultuur, debat) maar de navigatie wordt niet lineair gestuurd. De app bevat veel foto’s (vrijwel allemaal klikbaar) terwijl er ook vaak een categorie ‘related’ is en een “meest gelezen” pagina waardoor je kriskras door de inhoud heen gaat.

 

image

 

De app laadt snel, de navigatie is intuïtief, vrijwel alles is te customizen (je kan je eigen voorpagina maken of die van de krant kiezen), de lettergrootte is aan te passen. Er is een aparte categorie met video en slideshows, nieuws wordt permanent bijgewerkt, zowel binnen de secties als in de categorie “laatste nieuws”.

Wat ik mis is delen (geen knoppen voor Twitter, Facebook of Google+), reageren (ook niet bij blogs) en zoeken – de app is nog maar een week oud, dus wat niet is kan nog komen. Dat ik deze opties niet kan vinden kan ook aan mijn beperkte kennis van het Deens liggen. Maar ook zonder die kennis is het een lekkere app.

Auteurs