Inschrijving 4de verdieping van start: bootcamp voor journalistiek talent

De vierde verdieping van persbureau ANP in Rijswijk zal in augustus weer worden ingericht als bootcamp voor journalistiek talent. Dan organiseert Vereniging Veronica namelijk de tweede editie van de ‘4de verdieping’. Jonge journalistieke talenten krijgen hier de ruimte om te experimenteren en maken daarbij kans op een start als freelancejournalist. Deze zomer zal de bootcamp vooral in het teken staan van onderzoeksjournalistiek.

Zien hoe studenten de eerste editie van de 4de verdieping hebben doorlopen? Bekijk dan dit filmpje

Aanmelden
Journalistiek studenten kunnen zich opgeven door voor 20 juli hun CV en motivatiebrief te sturen naar 4deverdieping@veronica.nl. Op 2 augustus worden dan de 24 beste deelnemers geselecteerd, die tussen 6 en 15 augustus samen met professionals aan de slag gaan met onderzoeksjournalistiek. Uiteindelijk worden hieruit weer de 12 beste deelnemers geselecteerd, die van 18 tot en met 20 augustus in een ‘pressure cooker’ aan de slag gaan met een case.

Uiteindelijk zal 1 deelnemer naar huis gaan met een freelance-opdracht bij het ANP en ThePostOnline ter waarde van 15.000 euro. Meer info

 

Auteurs