Infographic Jaarprijs 2013 voor Nederland Verbeeld

Nederland Verbeeld heeft de Infographic Jaarprijs 2013 gewonnen. De prijs is op vrijdag 22 november uitgereikt tijdens een bijeenkomst van BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers) en de NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

Nederland Verbeeld is een uitgave van casestudie partner Planbureau voor de Leefomgeving in samenwerking met Frédérik Ruys (Vizualism) en Textcetera. Het is een visuele presentatie van feiten en cijfers op de drie leefomgeving domeinen vervoer, voedsel en energie.

Volgens de jury is in Nederland Verbeeld “een grote hoeveelheid complexe informatie, op vaak originele wijze, toegankelijk gemaakt. Tekst en beeld worden succesvol geïntegreerd zodat ze elkaar versterken. Grote hoeveelheden data zijn daarom in één oogopslag te lezen en te begrijpen. Hoewel het ontwerp niet vernieuwend is, wordt er toch met veel creativiteit een attractieve beeldtaal consequent neergezet. Daarnaast is de kwaliteit van het werk van een hoog niveau en worden lezers op aangename wijze uitgenodigd de informatie te doorgronden.” (zie verslag BNO).

Download hier Nederland Verbeeld

Auteurs