Hyperlocal Academy deel 2 – Over techniek

Deel 2 van de vierdelige Hyperlocal Academy training gaat over techniek. Uitgaande van het populaire WordPress CMS worden gereedschappen, tip en tricks getoond om binnen die omgeving te kunnen voldoen aan de moderne eisen van een hyperlokale nieuws website.

wordpress• Deel 2 wordt donderdag 2 oktober gegeven bij het Centrum voor Communicatie en Journalistiek in Utrecht

WordPress wordt wereldwijd op ca. 20-25% van alle websites gebruikt en is inmiddels van een eenvoudig stukje blog software doorgegroeid tot een volwaardig CMS voor een uiteenlopende reeks toepassingen. WordPress biedt in basis al ruim voldoende mogelijkheden om een nieuwssite te bouwen, mar met de toevoeging van een reeks op uitgevers gerichte plugins, wordt de site een stuk professioneler in o.a. look&feel, meetbaarheid, content betaal mogelijkheden, social media bereik en on-line advertentie management.

Tijdens de tweede trainingsmiddag zullen een groot aantal voorbeelden worden getoond waarmee de deelnemers later in hun eigen praktijk verder mee aan de slag kunnen. Trainer Peter Luit: ‘Natuurlijk word je in één middag nog geen WordPress specialist, maar de lijst met mogelijke gereedschappen geeft je als het ware een ’toolkit’ van waaruit je je eigen keuzes kunt maken voor de verder ontwikkeling van je eigen lokale nieuwssite.’

Er doen in deze ronde ca. 12 deelnemers mee, van zeer uiteenlopende hyperlokale nieuwssites. Vanwege de grote belangstelling wordt een tweede ronde voor alle vier de modules in november verwacht.

MEER OVER

Over Journalismlab

Onderzoek in de context van de digitale wereld

Het lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie (JournalismLab) doet aan de hand van diverse thema’s praktijkgericht onderzoek. Hierbij kijken we naar de wederkerigheid tussen drie journalistieke processen: productie, inhoud en effect.

Deel dit artikel:

Lees meer

Thema's

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Journalismlab en alle ontwikkelingen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.