Het beste van #SvJ part II: CampusDoc

“Maak mijn droom” is de winnaar van CampusDoc 2013. De film gaat over moeder Oksana die van haar zoon een professionele pianist wil maken. Haar leven staat in het teken van haar zoon. “wiens droom is het eigenlijk?” is in feite de boodschap van de film.

Voor CampusDoc 2013 werden acht documentaires van studenten van de School voor Journalistiek uitgekozen. Zondag 2 juni werden ze vertoond in het uitverkochte Louis Hartlooper Complex.

Make my Dream from CampusDocfilmfestival on Vimeo.

De trailer van Mijn mijn Droom en links naar alle andere films zijn ook bij CampusDoc te vinden:

CampusDoc is een lesprogramma waar studenten journalistiek in hun laatste studiejaar zich volledig overgeven aan het maken van een documentaire. Zestien veelbelovende studenten kregen les in binnen- en buitenland in het maken van documentaires en alles wat daarbij komt kijken. Daarvoor zijn ze ook twee weken naar New York geweest om les te krijgen aan de City University of New York. De redactie CampusDoc wordt gezien als een van de meest intensieve en leerzaamste blokken op de School voor de Journalistiek.

Eerder gemaakte documentaires zijn op vele kanalen uitgezonden (onder andere op Nederland 2 en HollandDoc). Ook zijn documentaires uitgezonden op belangrijke filmfestivals (onder andere AlJazeera Documentary).

 

Auteurs