Het beste van #SvJ part I: de docu’s & blogs van de SvJ-prijs

Myrthe Reijnders en Claudia Dijkkamp hebben de SvJ-prijs 2013 gewonnen, de bekroning voor de beste productie van SvJ-studenten in het gelopen jaar.

Hun documentaire El Gordo 58268 is genoemd naar het winnende lot in de Spaanse kerstloterij dat gevallen was in het kleine dorpje Sodeto. Myrthe en Claudia bezochten het dorp en legden niet alleen de vreugde vast, maar ook de naweeën van het winnen: de afgunst, de ruzies en de tegenstellingen.

Op de tweede plaats volgde de serie radioreportages – uitgezonden door de KRO – van Ingelou Stol: “Succesvol maar verslaafd“.

De andere drie genomineerden (van de ruim 30 inzendingen) waren de tv-documentaire Voor een beter leven van Maaike de Vries; en twee blogs: Wat je bent, zeg je zelf van Manon de Roon (over genderdiversiteit) en Wij zijn Alzheimer van Josselin Gordijn.

watjebentzegjezelf

De SvJ-prijs bestaat uit een geldbedrag van €1000. De documentaires werden begeleid door John Driedonks en Brian Maston, de blogs door Judith Verbeek, de radio-documentaires door Bart Alberink. De jury stond onder leiding van Louis Engelman. De organisatie van de SvJ-prijs was in handen van Laura Buijs, Gert van Wijland en Barbara Krijtenburg. Link: verhaal over oud-winnaars. Foto’s van uitreiking op J•lab Facebook.

 

Auteurs

2 comments

  • Een kleine correctie! Mijn blog heet: Wat je bent, zeg je zelf.

  • eeehhh, ik dacht dat dat er stond… (onze Admin had het al veranderd… vandaar dat ik het niet zag, gecorrigeerd dis).