Heeft de lokale journalistiek toekomst?

In een wereld waarin het internet continu nieuws levert, hebben de betaalde kranten het moeilijk. De Barneveldse Krant is één van de laatste onafhankelijke lokale dagbladen in Nederland. Een unieke positie, maar ook een uitdagende. Wegener experimenteerde in Barneveld met een gratis uitgave, maar schroefde de frequentie al snel terug. Uitgevers voeren bezuinigen door die het voortbestaan moeten garanderen, maar raken daarmee ook de inhoud. Lezers maken zich zorgen over het aantal pagina’s, maar ook over de kwaliteit van het lokale nieuws.

Tijdens het SchaffelaarPodium op 25 april in de Bibliotheek te Barneveld (Nieuwstraat 29) staat het podium in het teken van lokale nieuwsmedia. Speciale gast deze avond is Piet Bakker. De heer Bakker is als lector Massamedia en digitalisering verbonden aan de Hogeschool Utrecht…

MEER OVER

Over Journalismlab

Onderzoek in de context van de digitale wereld

Het lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie (JournalismLab) doet aan de hand van diverse thema’s praktijkgericht onderzoek. Hierbij kijken we naar de wederkerigheid tussen drie journalistieke processen: productie, inhoud en effect.

Deel dit artikel:

Lees meer

Thema's

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Journalismlab en alle ontwikkelingen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.