Google Nieuws opgefrist

Een wat strakker uiterlijk en, belangrijker, significant meer inregelgemak. Wie geen fan was van Google Nieuws was, zal het door een nieuwe vormgeving waarschijnlijk niet worden; voor de grootgebruiker zijn er wel belangrijke verbeteringen doorgevoerd.

Nieuws bijhouden over specifieke locaties (niet alleen steden, maar ook vitale infrastructuur als grote stations of je eigen buurt)? Eitje. Nieuws volgen over een onderwerp? Eitje. Hetzelfde verhaal in verschillende media? Het kan.

Onder de kap

Google nieuws maakt het mogelijk om zelf aan de knoppen te draaien. In de vorige versies zaten die knoppen nog diep onder een motorkap verstopt, in deze versie zijn ze in een oogopslag te vinden. En te bedienen.

Feed is terug

Google heeft ook de RSS-feed voor elk zelf ingestelde onderwerp weer hersteld. Dat is voor dino’s zoals ik, met een ouderwetse feedreader (Digg) bijzonder prettig. Het volgt een onderwerp in diverse media zo fijn. Ik kan me moeiteloos abonneren op een verhaal-in-ontwikkeling. Google had de feed tijdelijk verstopt en alleen na een aantal lastige handelingen ontsloten.

Nieuwe kaarten

Google verzamelde al kaarten met een onderwerp in verschillende media (zoals de formatie bij de NOS, RTL of het Parool), nu staan er ook categorieën bij waardoor het nog eenvoudiger navigeren is. Die selectie is niet zelf aan te passen, maar wordt waarschijnlijk door Google uitgerekend. Daar moet u dan maar even mee leren leven.

Auteurs

Een reactie

 • Th. Smallenbroek

  Google nieuws was één van mijn vertrekpunten voor het nieuws.
  Was gecharmeerd van oude vormgeving, maar huidige is een complete ramp.
  Het is een vormgeving geworden “Voor slechthorende, Doven & Blinden” (Excuus voor gebruikte termen c.q. aanduiding groepen ) welke NEGATIEF van het beeldscherm SCHREEUWT. (Mogelijk op een telefoon wel beter maar kijk daar nooit nieuws).
  Begint meer en meer Amerikaans te worden qua brengen van inhoud, veel schreeuwen (Visueel) is belangrijker dan informatie.

  Jammer, gauw weer terug naar oude vormgeving.