Even voorstellen: dit zijn de vakjuryleden van de SvJ-prijs 2017

Ieder jaar kiest een vakjury het beste journalistieke werk van studenten van de School voor Journalistiek. Ook dit jaar zitten de juryleden vanaf 21 april klaar om alle ingezonden stukken door te spitten, op zoek naar de beste, mooiste of meest ingrijpende productie. De jury voor de SvJ-prijs 2017 bestaat uit Peter Schrurs (voorzitter), Erwin Blom (Fast Moving Targets), Daphne Lammers (RTL nieuws), Mark Miserus (de Volkskrant) en de winnaars van vorig jaar: Jet Verheijen (De Familie) en Josselin Gordijn (De Monitor).

SvJ-Prijs 2017

Heb jij het afgelopen jaar een journalistieke productie gemaakt die de jury móet zien? Zend je werk hier voor 21 april in en maak kans op €1000,-. De winnaar en genomineerden worden op 1 juni bekend gemaakt.

De Vakjury

We vinden het belangrijk dat het werk van de studenten wordt beoordeeld door journalisten die van de SvJ zijn afgestudeerd. Zij weten immers het beste of het werk voldoet aan de eisen in het veld. Naast dat de juryleden kijken met het oog van vakmannen en –vrouwen, kunnen de studenten kennis maken met de journalisten uit het vak en hun netwerk uitbreiden.

Peter Schrurs is de voorzitter van de jury. Als oud-directeur van onze school weet hij als geen ander hoe het is hier op school opgeleid te worden tot journalist. Daarnaast is hij ook directeur geweest bij de VPRO, en heeft hij een zetel in de Raad van Cultuur.

Erwin Blom loopt als mede-eigenaar van Fast Moving Targets, voorop als het gaat om innovatie in de media. Hij was jarenlang hoofd nieuwe media en innovatie bij de VPRO en is vaak de eerste die digitale mogelijkheden ziet en toepast.

Daphne Lammers presenteert naast het RTL Nieuws ook Editie NL. Lammers begon haar carrière als verslaggever bij het Leidsch Dagblad, maar maakte als snel de overstap naar RTL waar ze zich van verslaggever tot presentatrice ontwikkelde.

Mark Miserus won in 2016 een Tegel voor zijn spraakmakende interview met FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Na een carrière bij regionale dagbladen als regio- en sportverslaggever, maakt hij in 2004 de overstap naar de Volkskrant waar hij verslaggever binnenland is.

Jet Verheijen en Josselin Gordijn wonnen vorig jaar de SvJ-prijs met hun documentaire ‘Papa’Jet werkt nu bij productiehuis De Familie en Josselin bij het televisieprogramma De Monitor. 

Auteurs