EN DE WINNAARS ZIJN…

De zevende uitreiking van de SvJ-prijs en de eerste uitreiking van de aanmoedigingsprijs vonden plaats op donderdag 1 juni. Na lang juryberaad kunnen we de volgende studenten feliciteren met hun prijs.

 

SvJ-Prijs

Ilan Hoekstra en Wieke Esschendal met hun productie ‘Madame de Berry’.

‘Geen longread maar een longlisten. Een mooi portret van een bijzondere man. Zijn verhaal krijgt alle ruimte. Aangenaam om naar te luisteren met een mooie afwisseling tussen gesproken tekst en zeer passende muziek. Hoorbaar met liefde gemaakt.’

 

De andere genomineerden waren:

Marissa Heesters, Tycho Konings, Alette Muys en Jurriaan van Reep met hun productie ‘Prodam versus Antiburg.’

Peter Boender met zijn productie ‘If the skulls could talk’.

Jennifer Ockeloen en Jasmijn Verhulst met hun productie ‘Brexit van grote invloed op Nederlands visserij’.

Anne van Riel en Jessica Buijs met hun productie ‘Breekbaar als glas’.

 

De vakjury bestond dit jaar uit:

Daphne Lammers, student in de jaren negentig, na een lange loopbaan op diverse plekken bij RTL nu anchor van RTL nieuws van half acht.

Erwin Blom, studeerde aan de SvJ rond 1980. Werkte in de regionale journalistiek, bij de publieke radio en was hoofd digitaal bij de VPRO. Nu een eigen bedrijf in media, communicatie tech en innovatie.

Mark Miserus, zat op school tussen 2001 en 2005, was chef-sport bij de Volkskrant, won een Tegel (de belangrijkste journalistieke prijs) voor Het interview met Sepp Blatter, nu verslaggever en onderzoeksjournalist bij de Volkskrant.

Peter Schrurs, o.a. voormalig docent en directeur van de SvJ en directeur van de VPRO. Nu nog actief als adviseur media en cultuur en voorzitter van de Raad van Toezicht van RTV Utrecht.

En natuurlijk de winnaars van vorig jaar: Josselin Gordijn, heeft haar werk voor Monitor van KRO/NCRV even onderbroken om af te studeren en Jet Verheyen, die nu werkt voor documentairemaker en filmer Michiel van Erp.

Dit jaar hadden we 25 inzendingen. Van de 25 inzendingen waren er 8 tv/video, 6 geschreven tekst al dan niet met illustraties, vijf radio/audio, 3 blogs, 1 samengestelde productie zoals dat hier heet, 1 fotoreportage en 1 productie datajournalistiek.

De winnaars hebben een stimuleringsprijs van €1000,- gewonnen.

 

Aanmoedigingsprijs

Sem van der Wal en Jeroen Bosch met hun productie ‘Ik ben geen moraalridder’.

‘Camera technisch gezien, zit dit item erg goed in elkaar. Erg mooie beelden, goede kwaliteit en blijft spannend. Het was knap dat we bleven luisteren en ondertussen toch verbijsterd naar de graffitiartiest zaten te kijken. Mooi portret en toch durfde je kritische vragen te stellen. Het was erg knap dat je bij de juryleden emoties wist op te wekken. BNN item in de dop!’

 

 

Andere genomineerden waren:

Luuk Cramer met zijn productie ‘Bewoners Liebergerweg zijn vrachtwagenoverlast zat’.

Eva Hageraarts met haar productie ‘De prikkelarme kermis in Houten’.

De jury van de aanmoedigingsprijs bestond uit een juryvoorzitter, Derk Westra, hoofdredacteur AD Groene Hart en een aantal ouderejaars studenten.

Sem en Jeroen hebben een zomerstage gewonnen.

 

 

Bovenstaande foto is gemaakt door Sem van der Wal

Auteurs