De Hyperlocal Academy

Er bestaan honderden onafhankelijke lokale nieuwswebsites in Nederland bedoeld voor en gemaakt door lokaal betrokken burgers.

Uit eerder onderzoek blijkt (Hyperlocal in Nederland – de nieuwe nieuws-websites in de praktijk) dat het bij de initiatieven niet ontbreekt aan inzet en enthousiasme. De uitdaging ligt vooral in het volhouden. Hoe hou je de site in de lucht en hoe laat je het groeien, zowel qua bereik als qua inkomsten? Hoe ga je om met aanpassingen op het gebied van content, business model, techniek en staf? Kortom: hoe zorg je ervoor dat de site kan blijven bestaan en zich blijft ontwikkelen?

Daarom starten CCJ en J•lab (Hogeschool Utrecht) een project waarbij in vijf workshops onderwerpen die voor de praktijk van belang zijn, aan de orde komen.

We willen graag inventariseren welke onderwerpen door de mensen achter de loakle sites zelf belangrijk gevonden worden. Graag daarom een reactie, aan welke van de onderstaande workshops zou je graag meedoen (je kan bij elke optie “ja”, “mischien” of “nee” invullen). Ook kan je contactinformatie achterlaten als je op de hoogte gehouden wilt worden (die informatie wordt niet op de site geplaatst).

 

[SURVEYS 3]

 

Hier en op Nieuwslokaal verschijnt ook nieuws over de voortgang van het project.

 

Auteurs

3 comments

  • Naast bovengenoemde site vanaf 1997 die dagelijks gemiddeld 3000 unieke bezoekers trekt. beheer ik ook http://www.ermelonieuws.nl http://www.puttentv.nl http://www.tvermelo.nl http://www.veluwenieuws.nl http://www.sdctv.nl en twee tv kanalen vor vPutten en Ermelo via het glasvezelnet. vriendelijke groet Peter van Essen Duurzame media.

  • We gaan checken of die allemaal op onze kaart bij nieuwslokaal.nl staan, en anders zetten we die erbij. Dankl!

  • Wij exploiteren sinds 1997 allesoverkatwijk.nl, een portal nieuws- en wetenswaardigheden website, goed voor meer dan 200.000 bezoekers per jaar. Wij hebben trouwe adverteerders, een groot netwerk aan bedrijven en relaties op lokaal niveau. Ons nieuwe initiatief heet zoekinkatwijk.nl waarvoor we nu intensief bedrijven benaderen voor trefwoorden. Alle concepten bouwen we zelf. In de eerste plaats als liefhebberij, omdat we Katwijkers zijn en Katwijk willen promoten en de bedrijvigheid plaatselijk willen stimuleren. Onze kernbusiness is internet. We werken voor diverse nationale en internationale opdrachtgevers. Allesoverkatwijk.nl is een gewilde mix van leuke, typisch Katwijkse content en lokaal nieuws. Wij zouden graag uw visie horen en zijn benieuwd naar de uitslagen van het onderzoek.