Crisiscommunicatie in #Haren

De Harense relschoppers deden er een paar uur over om het idyllische plaatsje in een warzone om te toveren, Job Cohen denkt zes maanden nodig te hebben om te onderzoeken hoe dat komt.

De burgemeesters schrokken zich rot: “zoiets kan bij mij ook gebeuren”. Burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem, voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters pleitte dan ook voor “crisistraining” voor elke burgemeester.

Goed nieuws voor communicatieadviseurs en mediatrainers. Ruim 400 gemeenten in Nederland die een cursusje nodig hebben.

Alhoewel, burgemeester Bats van Haren (“Ik twitter niet”) heeft al een hele goeie adviseur.

Die adviseerde onder meer (met wapperde handen) om geen antwoord te geven op de vraag “Uw 18-jarige zoon, wat vond die eigenlijk van: hier is geen feest?” terwijl Bats zelf de zoon ten tonele voerde in het Volkskrant-interview: “Pap, je krijgt een feest in Haren.”

Jammer alleen dat de adviseur de hele gekke vraag van Ana van Es “Hoeveel ME stond er in het dorp paraat?” niet met de burgemeester had doorgenomen.

Met zulke adviseurs heb je bijna geen journalisten meer nodig…

Dinsdag 9/10 op het congres Succesvol Persbeleid komt de case #Haren aan de orde, met o.a. Jeroen Wollaars (NOS), Ina Strating (specialist crisis- en nazorgcommunicatie) en Ritzo ten Cate (social media-expert). De slides van Ten Cate over Haren (Hackathon in Utrecht, 4/10) staan hier.

Auteurs