Bloedhonden van de macht

Kerkhoven, M. van, (8 november 2012). Bloedhonden van de macht. De Nieuwe Reporter.

Je hebt missers en missers. Beschuldig ik mijn dochtertje ervan dat ze haar zwembandjes kwijtmaakte, terwijl ik ze in het zwembad liet liggen, kom ik weg met knuffels en een sorry. Als een Amerikaanse tv-presentator na de zege van Obama zegt: ‘Ik ben blij dat we die storm hadden vorige week’, is dat olie op het vuur van de Amerikaanse mediaoorlog.

Ook al zei hij er in een reactie op een verontwaardigde ‘Oooh’ uit het panel direct achteraan: ‘Nee, politiek, zou ik moeten zeggen’, het kwaad was geschied. Chris Matthews, de man van deze woorden, is de presentator van goed bekeken NBC-televisieshows als de Chris Matthews Show en Hardball with Chris Matthews. De hardcore politieke interviewer en opiniemaker staat niet bekend om zijn subtiele visies en met een verleden als persoonlijk medewerker van verschillende Democratische parlementariërs hoef je ook aan zijn politieke kleur niet te twijfelen. Hoewel, Matthews is een aards-conservatief en zegt zelf in 2000 op George W. Bush te hebben gestemd.

Auteurs