Heb jij het beste journalistieke werk van 2016 gemaakt?

De SvJ-prijsuitreiking komt er weer aan! Alle studenten van de School voor Journalistiek kunnen hun beste journalistieke productie insturen en maken kans op een stimuleringsprijs van €1000,-!

Heb jij de beste docu, reportage, analyse of longread gemaakt afgelopen jaar? Zend die dan hier vóór vrijdag 21 april in!

SvJ-prijs
Sinds 2011 reiken de School voor Journalistiek en het lectoraat voor Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek jaarlijks een prijs uit aan de student die de beste journalistieke productie heeft gemaakt in het afgelopen jaar. Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit (oud-)journalisten die op onze school hebben gestudeerd en de winnaar van de vorige SvJ-prijs.

De prijs is bedoeld voor alle studenten journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Dus iedereen die tussen 1 januari en 31 december 2016 ingeschreven stond als student mag meedoen.

De inzendingen worden beoordeeld op journalistieke kwaliteit. Maar dit kan natuurlijk in alle soorten en maten, van blogs tot artikelen, fotoreportages of crossmediale producties. Zolang het maar onafhankelijk en maatschappelijk relevant is.

Meer informatie en weten welke producties de afgelopen jaren hebben gewonnen? Lees hier verder.

Voor het eerst dit jaar: Eerstejaars aanmoedigingsprijs
Dit jaar reiken de School voor Journalistiek en het lectoraat ook voor het eerst een eerstejaars aanmoedigingsprijs uit. In september 2016 zijn we op de SvJ in het eerste jaar met een nieuw curriculum begonnen, waarbij studenten direct aan de slag gaan op een lokale redactie. In deze deelredacties maken ze verschillende journalistieke producties.

Alle producties die door de deelredacties zijn gemaakt doen mee. Een jury van ouderejaars kiest uiteindelijk de beste eerstejaars productie. De winnaar maakt kans op een zomerstage bij een journalistiek medium.

Auteurs

2 opmerkingen

 • Dus alleen van 2016?

  • Kiki de Bruin

   Hoi Jade,

   Het gaat over producties die in 2016 zijn gemaakt, je mag producties van tot en met blok B insturen. Anders kun je het altijd alvast voor volgend jaar in sturen! Ik hoop dat dit voldoende informatie geeft.

   Succes!
   Kiki