Bart Brouwers is bijna Back… met E52 in Eindhoven

Bart Brouwers was ooit hoofdredacteur van Limburgs Dagblad, Spits en Dichtbij en Head of Business Development bij TMG. Hij schreef boeken over wielrennen en de toekomst van de journalistiek (Na de deadline). En nu is hij “Owner and founder at Zeelberg Media” volgens zijn Linkedin profiel.

Congratulate Bart on the new job!

En Zeelberg is “een buurtschap ten zuidoosten van Valkenswaard die al vele eeuwen lang dezelfde wegenstructuur toont” volgens wikipedia.

Zeelberg Media gaat voorlopig maar één ding doen: een “actueel journalistiek platform voor Eindhoven” maken:

E52 is een onafhankelijk actueel journalistiek platform voor Eindhoven, dat dagelijks op online media zal verschijnen en eenmaal per week als krant. Doelgroep is de moderne Eindhovenaar (20-45 jaar als kerngroep) die ervan overtuigd is dat de stad nu al veel te bieden heeft maar dat het de komende tijd alleen nog maar mooier kan worden.

Brouwers wil een professionele site, en is via crowdfunding samen met Merien ten Houten (mede-opricher Ilse en nu.nl) op zoek naar investeerders.

Als 1000 Eindhovenaren €52 storten gaat de site van start.

E52 moet 52 Euro gaan kosten, concentreert zich op cultuur, innovatie en economie en gaat naast eigen verslaggeving ook gesponsorde content, geaggregeerde content en gecureerde content bevatten.

Lees alles op de Blogspot-pagina van E52.

++++++++++++++

Heb je zelf een hyperlocal? Wil je die sterker, beter, relevanter, interactiever en winstgevender maken?

Meld je aan voor de nieuwe serie workshops bij de Hyperlocal Academy

MEER OVER

Over Journalismlab

Onderzoek in de context van de digitale wereld

Het lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie (JournalismLab) doet aan de hand van diverse thema’s praktijkgericht onderzoek. Hierbij kijken we naar de wederkerigheid tussen drie journalistieke processen: productie, inhoud en effect.

Deel dit artikel:

Lees meer

Thema's

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Journalismlab en alle ontwikkelingen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.