1e blogpost op Crossmediakennis.nl

Welkom, op de nieuwe website van het Lectoraat Crossmedia Content Kwaliteitsjournalistiek van de Hogeschool Utrecht. In deze eerste blogpost vertel ik graag wat de bedoeling is van deze blog en wat u van ons kunt verwachten.

Binnen dit lectoraat zijn een drietal lectoren actief, namelijk Piet Bakker en bijzonder lectoren Pieter Broertjes en Ad van Liempt. Daarnaast vormen binnen dit lectoraat een aantal docenten van de faculteit Communicatie & Journalistiek samen de kenniskring.

De lectoren en kenniskringleden zijn actief bezig met onderzoek binnen het vakgebied kwaliteitsjournalistiek en hebben ieder zijn of haar eigen specifieke onderwerp. Zo wordt er onderzoek gedaan naar methoden van onderzoeksjournalistiek, naoorlogse geschiedenis, businessmodellen voor regionale media, digitale kranten, checken van mondelinge bronnen in de Nederlandse journalistiek, publieksparticipatie bij online media en twitter als nieuwsbron voor journalisten.

Wij vinden het zonde dat alle kennis die bij ons wordt opgedaan binnenshuis blijft, vandaar dat het idee is ontstaan om een blog op te richten. Deze blog is dan ook bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is journalistiek en op de hoogte wil blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

MEER OVER

Over Journalismlab

Onderzoek in de context van de digitale wereld

Het lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie (JournalismLab) doet aan de hand van diverse thema’s praktijkgericht onderzoek. Hierbij kijken we naar de wederkerigheid tussen drie journalistieke processen: productie, inhoud en effect.

Deel dit artikel:

Lees meer

Thema's

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Journalismlab en alle ontwikkelingen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.