Wat kunnen docenten van elkaar leren rondom de invoer van hybride leeromgevingen?
2016 - 2017
Afgerond onderzoek
hybrideonderwijs

Welke lessen zijn er te leren rondom de invoer van een hybride leeromgeving binnen een media-opleiding? Met die vraag heeft Judith Popken zich beziggehouden tijdens het onderzoek Blended learning in the media classroom: search for the ultimate blend, dat zij in 2016 en 2017 heeft uitgevoerd. Popken definieerde de hybride leeromgeving als een leeromgeving waarbinnen sprake is van zowel klassikaal leren, online leren als van leren in de beroepspraktijk.

Voor dit onderzoek sprak Popken docenten en studenten van drie verschillende media-opleidingen waar hybride onderwijs deels is ingevoerd, in bijvoorbeeld een cursus of een minor. Naast de interviews heeft ze observaties uitgevoerd en bestudeerde ze lesmaterialen en materiaal in de online omgeving. De opbrengsten van het onderzoek zijn en worden gebruikt bij het vormgeven van nieuw onderwijs op de School voor Journalistiek in Utrecht.

Onderzoekers

No data was found

Over Journalismlab

Onderzoek in de context van de digitale wereld

Het lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie (JournalismLab) doet aan de hand van diverse thema’s praktijkgericht onderzoek. Hierbij kijken we naar de wederkerigheid tussen drie journalistieke processen: productie, inhoud en effect.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Journalismlab en alle ontwikkelingen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.