Journalistieke grenzen verkennen
2018 - 2019
Afgerond onderzoek
Schermafbeelding 2023-10-27 om 14.43.56

Wat is journalistiek en wie is een journalist? In een snel veranderend digitaal medialandschap staan deze definities ter discussie. De Universiteit van Groningen en het lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie van de Hogeschool Utrecht hebben in samenwerking met VersPers en A-lab onderzoek gedaan wat journalisten en makers uit de creatieve industrie onder journalistiek verstaan hoe verhalenvertellers hun rol als journalist vormgeven. Wanneer ben je nog een journalist en wanneer niet? Is er een grens? Dit onderzoek is niet alleen afgerond met publicaties maar ook met een expositie van verschillende producten. Lees hier meer over de resultaten.

Publicaties

Journalism Studies - Towards an experientalist understanding of journalism: exploring arts-based research for journalism studies

Onderzoekers

Over Journalismlab

Onderzoek in de context van de digitale wereld

Het lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie (JournalismLab) doet aan de hand van diverse thema’s praktijkgericht onderzoek. Hierbij kijken we naar de wederkerigheid tussen drie journalistieke processen: productie, inhoud en effect.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Journalismlab en alle ontwikkelingen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.